5+1 időjárásálló hajápolási tipp a hideg hónapokra – Holt-tengeri szépségkalauz

Amikor beköszöntenek az igazán zimankós téli napok, az olykor extrém időjárási körülmények és a frizuránk hadban állhatnak egymással. Akár szeles idő, vagy esős nap van, esetleg erős mínuszok, a hajunk szála bizony meggörbülhet. Éppen ezért gyűjtöttük össze a legjobb időjárásálló hajápoló praktikákat, amelyekkel megőrizheted hajad selymes ragyogását. 

1. Szállj a széllel! 

Az igazán szeles időben, a legjobb, amit tehetsz, ha te is a széllel szállsz! Ilyenkor próbáld ki a kócos, vad frizurákat, hiszen az még szélfútta állapotban is menőn fog kinézni.

haj

2. Összekötött hajjal a tomboló elemek ellen

Bármilyen szélsőséges legyen is az időjárás, a felkötött frizura tutira biztonságos választás. A legegyszerűbb és legnagyszerűbb megoldások: egy hagyományos lófarok, egy egyszerű konty vagy éppen egy izgalmas fonás. Ezekkel a megoldásokkal megzabolázhatod hajtincseidet legyen bár szeles, esős vagy csupán csak rendkívül hideg az időjárás. 

3. Tápláló gondoskodás a hajkoronád számára

Gondoskodj róla, hogy az évnek ebben az időszakában egy tápláló, hatóanyagokban gazdag sampont válassz, amely nem csak tisztítja a hajat, de megadja számára mindazt a gondoskodást és ásványi anyagokat, amire szüksége van. Miért ajánljuk erre a szezonra különösen a  NAAVA argánolajos tápláló hajsampont?naava_30.png

A folyékony aranynak is nevezett tápláló növényi esszencia rendkívül gazdag E-vitaminban, ezáltal hozzájárul az egészséges hajnövekedéshez, és sejtmegújító hatásának köszönhetően akár a hajhullást is megakadályozhatja. Az argánolaj ugyanis regenerálja a roncsolt haj szerkezetét, így a kedvezőtlen külső hatások, mint például a metsző hideg idő, vagy a beltéri száraz levegő okozta károsodást is enyhítheti.

4. Viselj hajpántot!

A kihívást jelentő időjárási viszonyok között jellemzően a frufrunk vagy az arcunkat körülvevő hajszálak hajlamosak a legkuszább képet mutatni. Ha a megvadult hajszálak megzabolázására kerül a sor, legjobb barátaink a kiegészítők. Ahhoz, hogy frizurád szélsőséges időjárásban is rendezett maradjon, viselj hajpántot, ami nem csak rendkívül divatos, de a téli outfit remek kiegészítője is lehet.  

5. Spray-vel a szálló hajszálakkal szemben!

Ha úgy érzed, szárazzá váltak hajszálaid, és hajlamosabbak arra, hogy mindenfele szálljanak (ezt nevezzük statikusságnak), próbálj ki egy tengeri sós spray-t, amivel megvédheted frizurádat attól, hogy a  könyörtelen időjárási viszonyok közepette is minden hajszálad az égnek álljon.

3d8e2a54 95e1 11e7 b219 301a51d93d0d

 +1 Extra kényeztetés a hajtöveknek

A hideg idő és a fűtött lakások száraz levegője miatt télen gyakrabban tapasztalhatjuk, hogy kiszárad a fej bőre, és hámlani kezd. A hajszálakat elcsúfító korpa nem épp az, ami az ápolt frizuráról elsőként az eszünkbe jut. Mit tehetünk hát ilyenkor? A holt-tengeri iszapos hajpakolás értékes ásványi elemeket juttat a fejbőrbe, javítja annak vérkeringését, és csökkenti a hajhullást is. Ráadásul mindeközben erősíti a hajhagymákat, tisztítja a fejbőrt, megszünteti a zsírosodást és a korpásodást is!

naava_33.pngPánikra tehát semmi ok, irány a fürdőszoba és 15-20 perc alatt a holt-tengeri iszap gondoskodik a megfelelő táplálásról! Azt pedig, hogy ezalatt az idő alatt te milyen relaxáló, pihentető, feltöltő elfoglaltságot választasz magadnak, már rád bízzuk! 😉

A Naavaról

A NAAVA a Föld legősibb szépségreceptjét hozta el Önnek: a Holt-tenger iszapjának és vizének egyedülálló ásványait a természet különleges bőrszépítő esszenciáival ötvözte.

A Holt-tenger bolygónk egyik legkülönlegesebb természeti képződménye: vize nyolcszor sósabb az óceánokénál, iszapja a bőr számára fontos ásványi anyagokat, nyomelemeket rejt magában.

Hírlevél feliratkozás

Hírlevéleinkből még többet tudhat meg a szép bőr és a tudatos bőrápolás titkairól,
valamint a NAAVA különleges ajánlatairól is elsők között szerezhet tudomást.