5+1 kihagyhatatlan bőrápolási trükk

Összegyűjtöttük azokat az legfontosabb bőrápolási praktikákat, amelyek alapvetőnek számítanak a szépségápolásban, hiszen betartásukkal bőröd üde frissessége megőrizhető. Hány szerepel közülük a napi bőrápolási rutinodban?

Itasd a bőrödet!

Mindig tartsd szem előtt, hogy a testedet borító kültakaró  egy élő rendszer így az, hogy mit eszel és mit iszol, a bőröd állapotára is hatással van. Emiatt elengedhetetlen, hogy elegendő mennyiségű (és minőségű!) vizet fogyasszunk napközben. Ne csapd be saját magadat, a literszámra fogyasztott kávé nem számít bele a napi vízfogyasztásba, ahogyan a cukros üdítőitalok sem!

Tiszta vízből és gyógyteákból álljon az a napi 2-3 liter folyadék, amit egész nap kortyolgatunk. Ez az alapja az egészséges testi működésnek, és ennek megfelelően a puha és rugalmas bőrnek is.

Edd szépre magad!

Az elmúlt évek tudományos kutatásai nyilvánvalóvá tették számunkra, hogy emésztőrendszerünk tulajdonképpen testünk belső ökoszisztémája. Hihetetlen mennyiségű mikrobának ad otthont, amelyek az immunrendszer harmonikus működéséért felelnek.

eat rainbow salad

Ezt a belső védelmi rendszert leginkább egészséges ételek fogyasztásával tudod támogatni. Cserébe kiegyensúlyozottan tiszta és ragyogó arcbőrrel hálálja meg az odafigyelést!

Aludj eleget!

Ha nem alszol eleget, és a rendszer nem működik megfelelően, az bizonyosan nyomot hagy az arcodon is. Ha sokat stresszelsz (vagy akár csak egy kicsit), az alváshiánnyal megtetézve bőröd előbb-utóbb fakóvá, szárazzá, és megereszkedetté válik.

Lehetőség szerint az egész napos feszültségtől megszabadulva feküdj le aludni, hiszen ha a felgyülemlett stresszel együtt alszol el, még nyolcórányi alvás után is fáradtan és elgyötörten ébredsz majd.

Mindig távolítsd el a sminket!

Még ha fiatal is vagy, és bőröd selyempuhaságú, akkor sem szabad úgy befejzni egy napot, hogy lefekvés előtt nem távolítottad el a sminkedet. De tényleg nem.

A tested ugyanis 10-20 év múlva megbosszulhatja mulasztásodat, és bőrödön árulkodó nyomai lehetnek az elmulasztott arctisztításoknak. 

Radírozz rendszeresen!

Az alapos sminkeltávolítás és az arctisztítás önmagában azonban nem elég, hiszen ezek nem távolítják el az elhalt hámsejteket. Erre az egyik legjobb módszer a rendszeres, sejtmegújító bőrradírozás.

Hetente egyszer-kétszer radírozd át az arcbőrödet egy gyengéd bőrradírral! Így eltávolíthatod arcodról a szennyező anyagokat, és megelőzheted a mitesszerek, pattanások megjelenését. 

Hidratálj, hidratálj, hidratálj!

A hidratált bőr kulcsa természetesen mi más lehetne, mint maga a hidratáló krém? Mindenképp a te bőrtípusodnak megfelelően válaszd ki nappali és éjszakai krémedet, melyeknek célja, hogy gondoskodjanak bőröd megfelelő nedvességtartalmáról és puhaságáról.

Ideális választás lehet nappalra a könnyen beszívódó Argan Beauty bőrfeszesítő arckrém, amely a ránctalanító argánolaj mellett értékes gránátalma- és csipkebogyóolajat, valamint a bőr kiegyensúlyozott működését támogató holt-tengeri vizet is tartalmaz. Az éjszakai megújulásban remekül tudod támogatni bőrödet a selymesen lágy Argan Beauty bőrfeszesítő éjszakai arckrémmel

A Naavaról

A NAAVA a Föld legősibb szépségreceptjét hozta el Önnek: a Holt-tenger iszapjának és vizének egyedülálló ásványait a természet különleges bőrszépítő esszenciáival ötvözte.

A Holt-tenger bolygónk egyik legkülönlegesebb természeti képződménye: vize nyolcszor sósabb az óceánokénál, iszapja a bőr számára fontos ásványi anyagokat, nyomelemeket rejt magában.

Hírlevél feliratkozás

Hírlevéleinkből még többet tudhat meg a szép bőr és a tudatos bőrápolás titkairól,
valamint a NAAVA különleges ajánlatairól is elsők között szerezhet tudomást.