Ezért építsd be az önmasszázst a mindennapi rutinodba!

A nyugati kultúrákban a masszázsra általában kényeztető szolgáltatásként tekintünk, amelyre pár havonta költ az ember. Mások számára a masszázs a sérülésekhez, fájó testrészekhez kötődik. Egy biztos, semmiképpen sem tartjuk olyan tevékenységnek, amely a napi rutinunk része lenne. Pedig keleten ez másképp van: az egészségünkről és testünk jólétéről való gondoskodás egyik alappillére az önmasszázs. Miért tedd te is a mindennapi rutinod részévé? Összegyűjtöttük a legfőbb érveket!

Az egyik kulcs az önmasszázs terén a kitartás és a rendszeresség. Ahogyan a testedzés esetében sem várjuk el, hogy az első edzőteremben töltött óra után csodák történjenek az alakunkkal vagy a kilóink számával, úgy az önmasszázs esetében is rendkívüli jelentősége van, hogy ha elkezded a gyakorlatokat, kitartóan végezd azokat nap mint nap. 

Az önmasszázs jótékony hatásai

Kutatások sora igazolta már a masszázs jótékony hatásait – ezek közül a legkiemelkedőbbek, hogy a rendszeres masszírozás csökkenti az izomfeszültséget, a fájdalmat, méregtelenít, csökkenti a stressz, és hozzájárul szervezetünk “boldogsághormonjaink” termelődéséhez.

shutterstock 137330432

Önmasszázs – Hogyan csináld?

  1. Győzödj meg róla, hogy kellemesen kézmeleg a masszázsolajad, majd helyezkedj el kényelmes ülő vagy álló helyzetbe. Az olajat először a fejed legtetején alkalmazd.   
  2. Majd, lassú körkörös mozdulatokkal pár percen keresztül az egész hajas fejbőrödet masszírozd végig.
  3. Ezt követően az arcodon folytasd tovább—haladj körkörös mozdulatokkal a homlokodtól a halántékodig, az arccsontodon át egészen az álladig. Ne feledkezz el a füleidről és a fülcimpáidról sem, amelyek nagyon fontos akupresszúrás pontokat és idegvégződéseket tartalmaznak. 
  4. Hosszú simító mozdulatokkal menj végig a karjaidon és lábaidon, az ízületeket körkörös mozdulatokkal simítsd át. Figyelj arra, hogy mozdulataid mindig a szív irányába haladjanak. 
  5. A hasadat és a mellkasodat széles, körkörös mozdulatokkal masszírozd át, követve a bélrendszer természetes vonalait. 
  6. Az önmasszázs befejezéséül időzz el pár percig a talpaidon, ahova minden jelentős idegvégződésünk, valamint a legfontosabb szerveinkkel kapcsolatban álló reflexpontunk csatlakozik. 
  7. Ha van rá lehetőséged, legalább 5-15 percen át maradj így, pihenve. Majd végy egy jó meleg fürdőt, ahol az olajat is lemoshatod bőrödről, és királyi módon zárhatod le az önmasszázs gyakorlatát!

Az önmasszázs megkoronázása: merülj el egy kád vízben!

Van valami megfoghatatlanul megnyugtató a fürdőzésben, amit (majdnem) mindenki imád. Ha a kényeztető pihenéshez finoman illatozó illóolajokkal gazdagított tengeri sós fürdővizet készítesz magadnak, nem csak az önmasszázs gyógyító szeánszát zárod le mesterien, de közben bőröd értékes ásványi anyagokkal is töltődik.

shutterstock 23522521

Add át magadat az évezredes, gyógyhatású fürdőszeánsznak: merülj el egy nagy kádnyi holt-tengeri sós fürdővízben.

Természetes megújulás a Holt-tengeri ásványok erejével

Miért érezheted azt, hogy valósággal újjászülettél, miután elvégezted az önmasszázs fent leírt gyakorlatát, és megmártóztál egy kád fürdővízben? Ennek oka részben a napi rutinod részévé tett önmasszázs frissítő és gyógyító hatásai, másrészt pedig a holt-tengeri só egyedülálló ásványi összetevői. A fürdősóban található értékes ásványok ellazítják testedet, ugyanakkor elősegítik bőröd megújulását is.

shutterstock 178102439

A stresszoldó magnéziumban gazdag holt-tengeri só olyan további értékes ásványokat tartalmaz, amelyek támogatják a bőr természetes funkcióit, miközben az izmokra is jótékony hatással bírnak. Ha nyugtató hatású illóolajokkal gazdagított fürdősókat választasz, az esszenciális növényi kivonat még jobban hozzájárul az ellazuláshoz. Merülj el egy illatos, tápláló fürdőben, és oldódj fel a Holt-tenger ölelésében!

A Naavaról

A NAAVA a Föld legősibb szépségreceptjét hozta el Önnek: a Holt-tenger iszapjának és vizének egyedülálló ásványait a természet különleges bőrszépítő esszenciáival ötvözte.

A Holt-tenger bolygónk egyik legkülönlegesebb természeti képződménye: vize nyolcszor sósabb az óceánokénál, iszapja a bőr számára fontos ásványi anyagokat, nyomelemeket rejt magában.

Hírlevél feliratkozás

Hírlevéleinkből még többet tudhat meg a szép bőr és a tudatos bőrápolás titkairól,
valamint a NAAVA különleges ajánlatairól is elsők között szerezhet tudomást.