Fényesítsd fel a mindennapokat! – 5 remek tipp a borús napokra

Napról napra egyre inkább már csak az emlékeinkben él, hogy bizony nem is olyan régen még voltak reggelek, amikor napfény járta át a házat… Mostanra viszont már egyre gyakrabban ébredünk szürke, ködös reggelekre, esténként pedig egyre korábban sötétedik. A ránk telepedő szürke, borongós napok a hangulatunkra is hatással lehetnek. A fénynek hatalmas ereje van, így ha kevesebb napfényhez jutunk, az bizony még az örömöt is képes elrabolni az életünkből. Annak érdekében, hogy a hangulatunk is fényes maradjon, összegyűjtöttünk számotokra öt remek fény-pótló praktikát!

Irány a szabadba!

Ha épp napsütéses, kellemes őszi idő köszönt rád, tartózkodj minél többet a szabadban! Bár az őszi, téli napfénynek már nincs olyan ereje, mint nyáron, mégis sokat segíthet a hangulatod javításán. Sőt, valójában még egy ködös, borongós napon is rengeteget számít, ha a nap indításaként kimegyünk a szabadba friss levegőt szívni vagy sétálni egy rövidet.

shutterstock 1134045593

Tedd szokásoddá, hogy a reggeli kávédat vagy teádat a szabadban iszod meg, de ugyanilyen hatékony lehet, ha sétálva, vagy biciklivel indulsz útnak a munkahelyedre, ráadásul a jelenlegi járványügyi helyzetben ezzel duplán véded az egészségedet!

Üdvözöld a napot!

Mégha nem is láthatjuk minden reggel felfényleni a napot, attól még indíthatod a reggeleket a nap köszöntésével! A napüdvözlet egy olyan jóga gyakorlatsor, amellyel kifejezed a tiszteletedet a nap felé, ugyanakkor egy szuper napindító mozgásforma is!

shutterstock 1022495296

Ha ezzel a könnyű gyakorlatsorral átmozgatod magadat, nem csak a testedet tarthatod fitten, de az edzés olyan extra endorfint szabadít fel, amely a hangulatodat is feldobja.

Pótold a hiányt!

Egy ideális világban kiegyensúlyozott táplálkozással minden szükséges tápanyaghoz hozzájuthatnánk. Ősszel és télen azonban muszáj extra támogatással segítenünk szervezetünk megfelelő vitamin ellátottságát. A napfény-vitaminként is emlegetett D-vitamin kiemelten fontos tápanyagunk a téli hónapokban. Zsíros halakban, halak májában, sajtban és tojásban is bőven akad belőle, így ezek fogyasztásával támogathatjuk szervezetünk megfelelő D-vitamin ellátottságát. 

Simogasd a lelked illatokkal!

Ne is törd tovább a fejed, hogyan tudnád a legegyszerűbben kiszakítani magadat a téli fáradt szürkeségből, és már a reggelt vidáman indítani. A citrusfélék  illatáról azt tartják, hogy rendkívüli módon képesek javítani az ember hangulatát, ezért érdemes már kora reggel valamilyen citrusféle illóolajjal párologtatni.

photo 1556760544 74068565f05c

Ha elvinnéd magaddal a vidámságot, válogass az aromaterápia készlettárából, és az illoólajos kis üvegcséből pár cseppet a bőrödre vagy a levegőbe hintve a nap során bármikor egy kis vidámságot csempészhetsz a napba. 

Kuckózz be egy hangulatos sarokba!

Nemrégiben egy kutatás feltárta, hogy a hangulatvilágítások remekül el tudják lazítani az embert, míg az éles, erős fényekben nehezebb boldognak érezni magunkat, sőt akár idegessé, ingerültté is válhatunk tőle. Éppen ezért ezen a télen teremts legalább egy kis hangulatos sarkot az otthonodban, és tölts minél több időt ide bekuckózva.

shutterstock 764695903

Vedd magad körül finom illatokkal, lágy fényekkel, azokkal, akiket szeretsz, vagy ha épp nincs melletted senki, hát akkor egy remek zenei playlisttel vagy egy nagyszerű könyvvel!

Végy egy jó meleg fürdőt!

A hangulatjavítás egyik nagyszerű módja, ha megmerítkezel egy teli kád forró vízben. Ehhez remek segítőtársaid lehetnek a NAAVA holt-tengeri fürdősói. Túlterhelt, feszült vagy? Mi más jöhet ekkor szóba, mint a kollekció stresszoldásért felelős tagja? Ha épp csak ellazulnál, és megkönnyítenéd az esti elalvást, segítségedre lehet ebben a levendulaillatú fürdősó.

shutterstock 524306647 1

Szintén a megnyugvást segíti elő, valamint a keringésjavítás mellett a bőr megújulását is támogatja a rozmaringolajjal és kamillával gazdagított termék. Ha pedig csupán egy bőrszépítő fürdőhöz kaptál kedvet, fürdővizedben oldj fel egy keveset a rózsaolajjal gazdagított holt-tengeri sóból! Válaszd a hangulatodnak, vagy éppen tested szükségleteinek legmegfelelőbb növényi kivonattal gazdagított holt-tengeri fürdősót, és merítkezz meg a különleges ásványi sók és gazdag növényi esszenciák élményvilágában!

A Naavaról

A NAAVA a Föld legősibb szépségreceptjét hozta el Önnek: a Holt-tenger iszapjának és vizének egyedülálló ásványait a természet különleges bőrszépítő esszenciáival ötvözte.

A Holt-tenger bolygónk egyik legkülönlegesebb természeti képződménye: vize nyolcszor sósabb az óceánokénál, iszapja a bőr számára fontos ásványi anyagokat, nyomelemeket rejt magában.

Hírlevél feliratkozás

Hírlevéleinkből még többet tudhat meg a szép bőr és a tudatos bőrápolás titkairól,
valamint a NAAVA különleges ajánlatairól is elsők között szerezhet tudomást.