Hogyan őrizd meg bőröd ragyogó üdeségét a kánikula idején?

Legtöbbünknek a nyári napsütéses időszak az, amikor igazán el tudjuk engedni magunkat, és felszabadultak lehetünk. Jó lenne, ha valaki ezt tudatná a bőrünkkel is, ugyanis ahogy a hőmérő higanyszála felfelé kúszik, a bőrünk hajlamos erre furcsán reagálni. Van, hogy zsírosodni kezd, vagy pattanások jelennek meg az arcon, de a kipirosodás vagy a napkiütés is gyakori tünet, egészen egyszerűen azért, mert a bőrünk nehezen viseli a nyári kánikulát és az erős napfényt. Összegyűjtöttünk hát néhány tippet, amellyel nem csak te magad, de a bőröd is kikapcsolódhat az idei nyár alatt!

VEDD FEL A KÜZDELMET A PATTANÁSOK ELLEN!

A nyári bőrproblémák közül a leggyakoribb a mitesszerek és pattanások megjelenése. Ezeket főként a hőségben is viselt smink, a levegőben szálló szennyező anyagok, és a zsíros, nehéz fényvédő krémek okozzák. A melegben pórusaink kitágulnak, izzadunk, és a bőrünk több faggyút termel. Emiatt fordítsunk kellő figyelmet bőrünk alapos tisztítására, amihez a NAAVA holt-tengeri iszapos arctisztító gélt ajánljuk. 

arc

Ez a három az egyben arctiszító annak ellenére, hogy gyengéd a bőrhöz, a pórusok mélyéről tisztít és felszínre hozza a szennyeződéseket. Érdemes rögtön a hazaérkezést követően használnod, hogy  bőröd minél hosszabban tudjon szabadon lélegezni. Így a pórusok maguk is hatékonyabban tudják elvégezni az öntisztító folyamataikat, amely meglehetősen kihívásokkal teli a vastag smink vagy fényvédő réteg alatt.

TARTSD TÁVOL A PIGMENTFOLTOKAT!

A napsütéstől gyakran jelennek meg pigmentfoltok a bőrödön? Ez ellen leghatékonyabban napkalappal és erős fényvédő krémmel védekezhetsz. Ha a bőr elszíneződése a te nyári mumosod, nem túlzás akár 50-es faktorszámú fényvédő krémet használni, és naponta többször is megismételni a krémezést. 

shutterstock 243700708

MARADJ HIDRATÁLT!

A nagy melegben arcod érzékeny bőrét turbózd fel egy olyan könnyen felszívódó hidratáló krémmel, amely egyszerre tartalmazza a holt-tengeri sós víz értékes ásványi anyagait, és a növényi olajok gazdagon tápláló esszenciális alkotóelemeit! Ehhez remek választás lehet az Aqua Moments hidratáló krém, amelynek rendszeres használatával bőröd mélyen hidratált lehet még a nyári hőség idején is!

shutterstock 715700347 sm

ÜSD KI A NYEREGBŐL A HŐKIÜTÉST!

A túl nagy forróságban hőkiütés jelenhet meg a bőrön, ami különösen kisbabákra jellemző, de senkit sem kímél. Jellemzően viszkető vörös foltok, hólyagok formájában találkozhatunk vele, de súlyosabb esetben akár fájdalommal járó gyulladás is felléphet. Elkerülhetjük a kialakulását, ha jól szellőző, természetes alapanyagú ruhákat viselünk, és ha árnyékos helyen tartózkodunk. Súlyos tünetek esetén érdemes bőrgyógyásszal konzultálni, de az enyhébb panaszokat a vizes borogatás és egy hűsítő zuhany is orvosolhatja, amit az Argan Beauty élénkítő tusfürdő mesés nyár illata tehet még kellemesebbé.

02a150pz

Mielőtt teljesen bezárkóznál a szobádba, elmenekülve a tomboló hőség és az erős napsugárzás elől, szeretnénk hangsúlyozni, hogy nem erre buzdítunk! Nem túl erős sugárzás esetén napi 20 perc napfürdőzés bőrünk és egész szervezetünk egészsége szempontjából hasznos. A nyaralás hosszú napozós órái során pedig fordíts kiemelt figyelmet bőröd védelmére és a folyadék pótlására. Kívánjuk, hogy az előttünk álló nyár forró (és akár enyhébb) napjai sok örömteli élményt nyújtsanak!

A Naavaról

A NAAVA a Föld legősibb szépségreceptjét hozta el Önnek: a Holt-tenger iszapjának és vizének egyedülálló ásványait a természet különleges bőrszépítő esszenciáival ötvözte.

A Holt-tenger bolygónk egyik legkülönlegesebb természeti képződménye: vize nyolcszor sósabb az óceánokénál, iszapja a bőr számára fontos ásványi anyagokat, nyomelemeket rejt magában.

Hírlevél feliratkozás

Hírlevéleinkből még többet tudhat meg a szép bőr és a tudatos bőrápolás titkairól,
valamint a NAAVA különleges ajánlatairól is elsők között szerezhet tudomást.