Hogyan tartsd meg következetesen a bőrápolási rutinodat a járvány idején? – Holt-tengeri szépségkalauz

Valószínűleg úgy érzed, egy világjárvány idején a szépségápolás az utolsó, amivel törődni kell, azonban ha hosszú ideig tartózkodsz otthon – márpedig nagyon úgy tűnik, hogy most ez vár ránk-, az egészséges életvitel minden aspektusát fontos kézben tartanunk. Ez magában foglalja a kiegyensúlyozott táplálkozást, vagy a barátaiddal való kapcsolattartást egészen az olvasásig vagy a pihenésig. 

A bőrápolási rutin kapcsán természetesen nem arra gondolunk, hogy szigorú menetrend szerint kellene végezned azt. Nyugodtan elhagyhatod vagy későbbre halaszthatod egy-egy elemét, ahogy épp belefér a napirendedbe. A lényeg, hogy pár alapvető lépést mindennap tegyél meg azért, hogy a bőröd üde frissességét megőrizd. Ezekből gyűjtöttünk össze most párat nektek!

Az a bizonyos kézmosás és az elmaradhatatlan hidratálás

Mára már mindannyian megtanultuk, hogy a gyakori, legalább 20 másodpercen keresztül végzett, alapos kézmosás az egyik legalapvetőbb védekezi lehetőségünk a koronavírussal szemben.

kezmosas

Ehhez érdemes a NAAVA szuperalapos, mélytisztító iszappanját bevetned, amely egészen a pórusok legmélyéből távolítja el a szennyeződéseket. Bár ilyenkor a legjobb otthon, de ha mégis el kell menned hazulról, a bevásárlás után az iszappannal végzett alapos kézmosás megnyugató védelmet nyújt számodra. Azonban a gyakori kézmosás sajnos a kézbőr kiszáradásához is vezethet. Minden alkalommal, ha tudod, hogy pár percig most biztosan nem fogsz semmilyen felülethez hozzáérni, kézápolókrémedből vagy a NAAVA bármelyik, gyorsan felszívódó testápolójából bőségesen kenj a kezedre, hogy bőröd megfelelően táplált és egészséges maradhasson. 

Tartsd tisztán a szépségarzenálodat!

Még mindig nem tudjuk pontosan, hogy a különböző felületeken mennyi ideig marad életben a vírus, emiatt a legbiztonságosabb az lenne, ha a fertőzés elkerülése érdekében minden szépségápolási kellékedet bizonyos időközönként fertőtlenítenéd. Szánj időt arra, hogy letakarítod a helyet, ahol ezeket tárolod, valamint töröld át fertőtlenítő kendővel a kozmetikai termékeid és eszközeid külső felületét is. Ilyenkor szükségessé válhat a szokásosnál gyakrabban lecserélni a bőrápolási termékeidet vagy a sminkeléshez használt eszközeidet. 

Ne sajnáld a testápolót!

Attól, hogy nem lépsz ki az ajtón, a bőrápolási rutinodban lehetsz kitartó. Csak azért, mert otthon töltöd a napjaidat, ne mellőzd a jól bevált tápláló testápoló használatát! A tusolás végeztével a szokott módon vidd fel bőrödre a hidratáló testápoló adagodat, hogy bőröd puhasága és rugalmassága a kényszerű otthon tartózkodás idején is garantált legyen! 

shutterstock 1081400411

A NAAVA Argan Beauty Intenzív Hidratáló Testápoló, amely novemberben a Krémmánia oldalán a hónap kedvence lett, a Holt-tenger bőrszépítő elemeire és argánolaj intenzív bőrfiatalító hatására épít. Hidd el, ha véget ér ez az egész, és végre kiszabadulhatunk a szabadba, újra igen fontos szemponttá fog válni, hogy bőröd mennyire ruganyos és fiatalos!

Tisztítás és hidratálás

A megszokott arctisztítás és hidratálás elhagyása vízválasztó lehet a bőrápolási rutinodban. Éppen ezért arra bátorítunk, semmiképp se hagyj fel a rendszeres esti arctisztítással, és az azt követő gazdagon tápláló arcápolókrém használatával. A napközben a bőrödre rakódott szennyeződések eltávolításához válassz egy hatékony, de kíméletes arctisztítót.

arc

A NAAVA Aqua Moments arctisztító gél pont ilyen! A benne található holt-tengeri iszap segítségével a pórusok mélyéről tisztít és felszínre hozza a szennyeződéseket, miközben a holt-tengeri ásványianyag-tartalmával harmonizálja a bőrt. Bőröd hidratálásához pedig a könnyen beszívódó Argan Beauty bőrfeszesítő arckrémet ajánljuk, hogy gondoskodjon bőröd megfelelő nedvességtartalmáról és puhaságáról.

Táplálkozz egészségesen!

Talán nagy a késztetés, hogy magad elé vegyél egy zacskó chipset vagy valami nyalánkságot, miközben leülsz megnézni egy szuperizgalmas sorozatot, amit a barátnőd ajánlott, mégis azt javasoljuk ehelyett inkább a karanténban is tartsd kordában a bevitt szénhidrát és cukor mennyiségét. Ezzel elkerülheted a nem kívánatos pattanások és aknék kialakulását az arcbőrödön, amelyeknek hidd el, a saját lakásodban üldögélve sem örülnél!

Igyál eleget!

Azt is jól tudod már, hogy mind az egészség, mind a szép bőr érdekében elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel. Ezen nem változtat az a tény sem, hogy most napjaidat főként a négy fal között töltöd. 

shutterstock 149482910

Tehát továbbra is fogyassz bőségesen folyadékot, hiszen az nem csak tested egészséges működéséhez, de bőröd fiatalos rugalmasságához is nagyban hozzájárul. 

Ez az időszak, hidd el, senkinek sem könnyű. Talán nem a bőröd szépsége az első, amire ilyenkor gondolsz. Ezekkel az apró trükkökkel azonban a kényszerű bezártság idején is gondoskodhatsz arról, hogy megtarts egy olyan követhető napi rutint, ami bőröd egészségét és szépségét is szolgálja. 

A Naavaról

A NAAVA a Föld legősibb szépségreceptjét hozta el Önnek: a Holt-tenger iszapjának és vizének egyedülálló ásványait a természet különleges bőrszépítő esszenciáival ötvözte.

A Holt-tenger bolygónk egyik legkülönlegesebb természeti képződménye: vize nyolcszor sósabb az óceánokénál, iszapja a bőr számára fontos ásványi anyagokat, nyomelemeket rejt magában.

Hírlevél feliratkozás

Hírlevéleinkből még többet tudhat meg a szép bőr és a tudatos bőrápolás titkairól,
valamint a NAAVA különleges ajánlatairól is elsők között szerezhet tudomást.