Így készítsd fel bőrödet az őszre!

Bár még napsütés napokkal is megajándékoz minket az idei ősz, de már visszavonhatatlnaul itt toporog az ajtónk előtt a hideg, szeles időjárás, ami bizony a bőrünket sem kíméli. Ha megfogadod őszi bőrápolási tippjeinket, bőröd igazán üdítő, ragyogó őszre számíthat!

Zuhanyozz rövidebb ideig!

Bár egy hűvös, esős nap végén rendkívül jól tud esni áztatni magunkat a forró zuhany alatt. Érdemes azonban tudni, hogy a hosszú ideig tartó tusolással bőrünk külső védelmi burkáról feloldódik a természetes faggyúréteg, amelynek elsődleges funkciója, hogy védje bőrünket a kiszáradástól. Mivel a hűvös, szeles hónapokban egyébként is könnyebben kiszárad a bőrünk, ezért azt tanácsoljuk, inkább vedd rövidebbre a zuhanyzás idejét, és a tusolást követően mindenképp használj egy tápanyagokban gazdag testápolót.

shutterstock 1081400411

Tavaly novemberben a Krémmánia oldalán a NAAVA Argan Beauty Intenzív Hidratáló Testápolója lett a hónap terméke. Miért vált ilyen népszerűvé a termék? Olvasd el az erről készült cikkünket

Rendszeres bőrradírozás

Ahhoz, hogy megfelelően felkészítsük bőrünket a megváltozott időjárási viszonyokra, fontos, hogy a már elhalt hámsejtektől, és  a szennyeződésektől is megtisztítsuk bőrünket. Ennek érdekében hetente legalább egyszer érdemes arcbőrünket egy gyengéd bőrradírral átdörzsölni.

arc 1

Így mechanikus úton távolítjuk el az elhalt hámsejteket, amelyek hozzájárulnak a bőr szürkeségéhez, fáradt kinézetéhez, amely már egyre jellemzőbb lehet a napsütéses napok elmúltával. Egy bőrfinomító arcradír használata után azonban bőrünk újra felfrissül, és ismét fiatalosan puhává válik.

Hidratálókrémek

A bőrünkről való gondoskodás egyik alapvető kelléke a megfelelő hidratálókrém. Ez különösen fontos az őszi hónapokban, hiszen ilyenkor elengedhetetlen, hogy helyreállítsuk a bőr hidrolipid (zsír-nedvesség) egyensúlyát. A hidratálók közül érdemes E-vitaminban gazdag ápolókrémet választani, amely magas antioxidáns-tartalma miatt segít megvédeni bőrünket a hideg ellen is. 

shutterstock 170784851

Ha cudarabbá válnak az időjárási viszonyok, kulcsfontosságú, hogy megtaláld a bőrtípusodnak megfelelő, gazdag tápanyagtartalmú és hatékony hidratálókrémet, amely gondoskodik bőröd védelméről a hideg, szeles időben is! Ehhez nem is kell olyan sok minden: csak némi holt-tengeri víz, amely vizet juttat a bőrbe és gondoskodik a bőr kiegyensúlyozott védelméről, továbbá némi argánolaj, amely gyengéden lezárja a víz útját a bőrből kifelé, és a szennyeződések útját befelé. Az már csak hab a tortán, hogy az argánolaj az egyik legnagyszerűbb ellenszere a ráncok kialakulásának, hiszen E-vitaminban és telítetlen zsírsavakban is igen gazdag. A NAAVA Argan Beauty Bőrfeszesítő Nappali Arckréme pont ilyen!

Ajakápolás

Az ajkunk az az egyetlen bőrfelület, ahol nincsenek faggyúmirigyek vagy pórusok. Ez pedig sajnos azzal jár,  hogy semmi sem védi a kiszáradástól, így különös odafigyelést igényel – főleg az őszi hónapokban. Ajkainkat érdemes a nap folyamán többször bekennünk ajakápoló balzsammal, szájfénnyel, hogy elkerüljük a kiszáradását és a kicserepesedését.

shutterstock 243880306

 Ezek a praktikák mind segítenek, hogy a bőröd a hűvös, szeles idő beálltával is sugárzóan szép lehessen. Neked melyik bőrápolási rutin bizonyult a leghatékonyabbnak a hideg elleni védekezésben? Oszd meg velünk a te legjobban bevált tippjeidet!

A Naavaról

A NAAVA a Föld legősibb szépségreceptjét hozta el Önnek: a Holt-tenger iszapjának és vizének egyedülálló ásványait a természet különleges bőrszépítő esszenciáival ötvözte.

A Holt-tenger bolygónk egyik legkülönlegesebb természeti képződménye: vize nyolcszor sósabb az óceánokénál, iszapja a bőr számára fontos ásványi anyagokat, nyomelemeket rejt magában.

Hírlevél feliratkozás

Hírlevéleinkből még többet tudhat meg a szép bőr és a tudatos bőrápolás titkairól,
valamint a NAAVA különleges ajánlatairól is elsők között szerezhet tudomást.