Mi okozza a hajhullást, és hogyan akadályozhatod meg? – Holt-tengeri szépségkalauz

Tudtad, hogy átlagosan 100 hajszálad hullik ki minden áldott nap? Mindez azonban teljesen normális, hozzátartozik hajunk természetes megújulási folyamatához. Ha azonban azt érzékeled, hogy a napi 100 szálnál jóval több kerül a hajkefédbe, vagy hajmosás után a lefolyó szűrőrácsára, akkor már hajhullásról kell beszélünk. A hajhullás jeleit legkönnyebben a homlokodon, a fülek körül és a fejbúbnál lehet felfedezni. Nők esetében a hajhullás azonban egy elég összetett kérdés, mert számos tényező közrejátszhat a kialakulásában.

Mi okozza a hajhullást?

Hajunk egészséges növekedése szoros összefüggésben áll hormonháztartásunkkal. Éppen ezért, ha bármi felborítja hormonháztartásunk megszokott működését – például fogamzásgátló tabletta szedése, terhesség, menopauza, vagy akár egy új diéta elkezdése – testünk azonnal bejelez, és ez akár hajszálaink nagyobb mértékű elveszítésében is megnyilvánulhat.shutterstock_1028139997.jpgUgyanilyen hatással lehet a fokozott stressz, egy súlyosabb betegség, az öregedés, de egyeseknél pusztán genetikai okok állnak a hajhullás hátterében. 

Mit tehetsz a hajhullás megállítása érdekében?

Vegyük észre az intő jeleket! A legtöbb esetben a nők már túl későn jönnek rá, hogy nagy a baj. Ilyenkorra azonban már akár az egészséges hajhagymák 50%-át is elveszíthetik.

3d8e2a54 95e1 11e7 b219 301a51d93d0d

Legkönnyebben onnan ismerhető fel a hajhullás, ha a megszokottnál több hajszálat találunk a hajkefénkben, ha érzékelhetően vékonyabb lett a copfunk, ha fejbőrünk bizonyos területein ritkábbá vált a hajunk, vagy hogy egy bizonyos hossznál nem tudjuk tovább növeszteni a hajunkat. Ilyenkor gondoljuk át az alapvető lehetséges okokat a fentebb felsoroltak közül. Vegyük sorra, a szóba jöhető tényezőket: belekezdtünk-e mostanában egy új étrendbe, vagy gyógyszer szedésébe, megváltozott-e valami jelentősen az életritmusunkban, életmódunkban?

Gondoskodás a gyökerektől a hajvégekig

Fejbőrünkről érdemes ugyanolyan alapossággal gondoskodni, mint ahogy azt tesszük az arcunk vagy testünk egészének bőrével. Hiszen a legtöbb nő nagy gondot fordít arcbőre egészségének és üde szépségének megtartására, de sokkal kevesebben vannak azok, akik tennének a fejbőr öregedésének lelassítása érdekében, és a hajhagymák egészségének megőrzéséért.

shutterstock 276319094

Az egészséges hajtövek és fejbőr ápolására azonban nem csak az érett nőknek kell figyelmet fordítaniuk. Rendkívül fontos, hogy már egészen fiatal kortól megfelelő termékekkel ápoljuk hajunkat, amelyek nem károsítják, ellenkezőleg, regenerálják fejbőrünket és hajszálainkat!

Argánolajos hajsampon a gazdag táplálásért

Ha még nem fedezted fel az argánolaj hajtápláló erejét, éppen itt az ideje, hogy kipróbáld! Az értékes összetevői és aranylóan sárga színe miatt Marokkó aranyának is nevezett argánolaj valóságos kincs a fejbőr és hajhagymáink számára!

haj 1

Az Argan Beauty Tápláló Samponban a fiatalító hatású, gazdagon tápláló marokkói argán olajat egyedülálló összetételű, holt-tengeri ásványok gazdagítják. Kiemelkedően mags E-vitamin tartalmának köszönhetően támogatja az egészséges hajnövekedést, valamint sejtmegújító hatásának hála akár a hajhullást is megakadályozhatja. 

A hajunk számára kíméletes hajápoló készítmények megtalálása, kevesebb stressz, kiegyensúlyozott étrend – ezek mind-mind hozzájárulnak hajtöveink egészségének és frizuránk ragyogó csillogásának megőrzéséhez. 

A Naavaról

A NAAVA a Föld legősibb szépségreceptjét hozta el Önnek: a Holt-tenger iszapjának és vizének egyedülálló ásványait a természet különleges bőrszépítő esszenciáival ötvözte.

A Holt-tenger bolygónk egyik legkülönlegesebb természeti képződménye: vize nyolcszor sósabb az óceánokénál, iszapja a bőr számára fontos ásványi anyagokat, nyomelemeket rejt magában.

Hírlevél feliratkozás

Hírlevéleinkből még többet tudhat meg a szép bőr és a tudatos bőrápolás titkairól,
valamint a NAAVA különleges ajánlatairól is elsők között szerezhet tudomást.