Akácméz

HONEY EXTRACT

A méz vegyületei nemcsak antibakteriálisak. Összetevői antiszeptikus és antimikrobális hatásukról is ismertek, ezért különféle bőrproblémákra különösen ajánlottak: lehet az horzsolás vagy vágott seb, de az égési sérülések ellen is hatékony. A méz fájdalomcsillapító, tisztán tarthatók vele a sebek, a gyógyulás pedig gyorsabb.

Más mézekkel szemben az akácméz kiemelkedő előnye, hogy virágportartalma kicsi, ezért nem is allergizál igazán. A mézet az emberek ősidők óta fogyasztják: energiát ad és értékes anyagokkal vértezi fel a szervezetet.

Ásványi anyagokkal bőven el van látva, melyek között megtaláljuk a káliumot, klórt, a magnéziumot, nátriumot, szilíciumot, vasat, rezet, foszfort és alumíniumot, valamin számos vitamint – köztük a B1, B2, B3, B6, C-vitaminokat. Tartalmaz viszont fehérjét, enzimeket, illóolajokat is, valamint a glükóz és fruktóz keverékét (invertcukor).

Természetes fertőtlenítőként kimondottan ajánlott a méz – hiszen híres vírus- és baktériumellenes hatása-, de a gombák ellen is felveszi a harcot. Valószínűleg szirupos állaga az oka annak, hogy a kórokozók nem támadják meg a sérüléseket, ha mézzel kezeljük őket, de jelentős cukortartalma is tehet arról, hogy a baktériumok kevésbé fejlődnek.

Nem véletlenül alkalmazzák a mézet a kozmetikában sem. A bőrt megszépíti, táplálja, nedvességmegkötő, a bőrre feszesítő hatású. Rugalmassá varázsolja azt.  A száraz bőr ellen is nagy eséllyel alkalmazható.

Hírlevél feliratkozás

Hírlevéleinkből még többet tudhat meg a szép bőr és a tudatos bőrápolás titkairól,
valamint a NAAVA különleges ajánlatairól is elsők között szerezhet tudomást.