Argánolaj

ARGANIA SPINOSA OIL

Az argánfa (Argania spinosa) marokkói olajfa néven is ismert. Mára főként Marokkó délnyugati részén lehet vele találkozni, az egyik helyi erdős vidéken honos. Magjait hidegen sajtolják, majd köpülik, s így jutnak hozzá a mézszínű argánolajhoz, melyet a „sivatag aranya” illetve „Marokkó aranya” néven is említenek az emberek. Az argán kozmetikai szempontból az egyik legértékesebb olaj.

Egyedi zsírsavösszetétellel rendelkezik. Nagy mennyiségben található benne ά-tocopherol- (E-vitamin) és fitoszterol. Karotinoid tartalmának hála, nem kevés bőrprobléma esetében jelent megoldást az argánolja.

Különösen jó az idősödő és érett bőr ápolására, ezért az anti-aging kozmetikumokban alkalmazzák. Az argánolaj antioxidáns-komponensei az ultraibolya sugárzás, a légszennyezettség, valamint a bőrrel kapcsolatba kerülő, esetleg étellel elfogyasztott kemikáliák káros oxidatív hatásait is képesek ellensúlyozni. Ennélfogva a bőr öregedésének lassításában, késleltetésében is szerepet játszanak.  

Az argánolajban jelentős mennyiségben találhatók fitoszterol összetevők, melyek felpörgetik a sejtanyagcserét, hozzájárulva a sejtmegújító, regeneráló folyamatokhoz.

Az argánolaj regenréló és erősítő hatással van a bőr védő barrier rétegére, csökkenti a párolgás miatti vízvesztést. Kiválóan hidratál.

Jótékony hatását fokozzák az antioxidáns-összetevők, melyek gátolják az irritációt, s enyhén gyulladáscsökkentő hatásúak.

Magas olajsavtartalommal rendelkezik, így egyszerűen és mélyen szívódik be a bőrbe. Emulziós krémek részeként tartósan táplál, hidratált érzést ad. Nyugodtan alkalmazható zsírosabb, pattanásos bőr ápolására, a pórusokat nem tömíti el.

Noha általában hajlamosak oxidálódni a többszörösen telítetlen zsírsavakkal teli olajok, az argánolajat stabilizálja a védő hatású, antioxidáns vegyületek sokasága, valamint E-vitamin tartalma.

Hírlevél feliratkozás

Hírlevéleinkből még többet tudhat meg a szép bőr és a tudatos bőrápolás titkairól,
valamint a NAAVA különleges ajánlatairól is elsők között szerezhet tudomást.