Avokádóolaj

PERSEA GRATISSIMA OIL

Sokoldalú olaj, melynek igen régóta ismerik jótékony hatásait. A kozmetika terén elsősorban regeneratív, tápláló hatása miatt kedvelt, de kiemelkedő idősödés gátló hatása is. A haj szépítője, erősíti a tincseket és ragyogást kölcsönöz nekik.

Szemben egyéb olajokkal, szappanosítható összetevőkkel bőven rendelkezik.  Az arány 2-4 százalék. Tartalmaz zsíroldékony A-vitamint, E- és D-vitamint, lecitint és fitoszterolt. E-vitamin-tartalma nem túl jelentős, ellenben csakis bőraktív ά-tocopherol-forma van benne.

Mivel az avokádóolaj igen kellemes, a bőr kiválóan tolerálja, bátran alkalmazható érzékeny, irritációra hajlamos bőrre és a kisbabákéra is. A bőrön emulgeálóként viselkedik, regenerálja és hidratálja a bőrt. Sőt, a védő barrier rétegére erősítő hatást gyakorol.

Csökkenti a vízvesztést, melyet a párolgás vált ki, fokozva a mélyebb bőrrétegek víztartalmát. Kitűnően használható repedezett, száraz, ekcémás vagy sérült bőr ápolására. A töredezett és igénybevett hajtincsek ugyancsak életre kelnek tőle.

Az avokádóolajban sok az antioxidáns, ezért hatékony az UV-sugárzás, a légszennyezettség ellen. Segít ellensúlyozni a bőrre került, vagy élelmiszerekkel a szervezetbe jutott kemikáliák károsító, oxidatív hatását. Lassítják, késleltetik a bőr öregedési folyamatait és mérsékelik a ráncosodást. Másért is kedvelt azonban az avokádóolaj: vivőolajként igen jó, zsíroldékony hatóanyagok számára. Jelentős az olajsav- és a lecitintartalma, hatékonyabban beszívódnak a mélyebb bőrrétegekbe.

Hírlevél feliratkozás

Hírlevéleinkből még többet tudhat meg a szép bőr és a tudatos bőrápolás titkairól,
valamint a NAAVA különleges ajánlatairól is elsők között szerezhet tudomást.