B5 Provitamin

PANTHENOL

A B5 provitamint panthenolként is ismerik. Nyugtatóként, hidratálóként és szerkezetjavítóként is népszerű. Hatóanyaga gyulladásgátló, hajerősítésre- és szépítésre alkalmas. Pantoténsavvá alakul, így fejtve ki jótékony élettani hatásait a bőrben.

A panthenol hidratáló hatása a lipidtermelés támogatásának köszönhető, valamint, mert megköti a nedvességet. A bőrt nemcsak feszesíti, puhítja és teltebb hatást is ad neki. Ha glicerinnel vegyítjük, duplán jótékony hatást érünk el. A panthenol nyugtatja a bőrt és a gyulladást is csökkenti.

Mérsékeli az UV-sugárzás okozta irritációt, de az egyéb, kemikáliák által kiváltott érzékenységet is. Megelőzésre alkalmas, gyulladásgátló hatása szintén ismert. Mivel rokon a bőrrel, az igen érzékeny, valamint a bababőr is jól tolerálja.

A panthenolt alkalmazzák hajápoló termékekben, így a balzsamok és samponok része. Bevonatot képez a tincseken, hidratálja a hajat, a száraz, sérült hajszálak állagát javítja. Növeli a rugalmasságot és a kifésülhetőséget, vékony hajszálak esetén a tartáson is javít. A fejbőrbe is beszívódik, s hatékonyan fejti ki hidratáló hatását.

A panthenol még egy jó tulajdonsága, hogy a hegek kialakulását mérsékeli, s segíti a hámosodást. A hámosító, sebgyógyító krémek és kenőcsök értékes kiegészítője.   

Hírlevél feliratkozás

Hírlevéleinkből még többet tudhat meg a szép bőr és a tudatos bőrápolás titkairól,
valamint a NAAVA különleges ajánlatairól is elsők között szerezhet tudomást.