Borágó olaj

BORAGO OFFICINALIS SEED OIL

A borágót ürömfűnek és báránynyelvnek is hívják. Hazája Kis-Ázsia, bár manapság Európában is találkozhatunk vele. Magjai nagyon picik, s belőlük préseléssel készül a tiszta olaj. A borágóolaj tele van többszörösen telítetlen zsírsavakkal. Főként kiemelkedő bőrregeneráló tulajdonságai miatt kedvelt a kozmetikában. Ez az értékes olaj gátolja az öregedést, alkalmas szerkezetjavító összeállításokba, az arcbőr külsején javít, növelve a bőr rugalmasságát és tónusát. A borágóolajban nagy mennyiségben található gamma-linolénsav (GLA), mely hozzájárul a bőr élettani funkcióinak szabályozásához, a bőrre nézve pedig általános a jótékony hatása.

Hírlevél feliratkozás

Hírlevéleinkből még többet tudhat meg a szép bőr és a tudatos bőrápolás titkairól, valamint a Naava különleges ajánlatairól is elsők között szerezhet tudomást.