Csipkebogyóolaj

ROSA CANINA OIL

A vadrózsát (Rosa canina) Magyarországon is megtaláljuk. Erdőkben és utak mentén élő cserjeféle, melynek termését csipkebogyóként ismerjük. Magjaiból a kevés zsíros olaj kinyerése sokáig tart és körülményes, így a hidegen sajtolt vadrózsaolaj nem éppen olcsó olajkülönlegesség.

A bőr védőrétegeinek regenerálásában és erősítésében kiváló, csökkenti a párolgás miatt kialakuló vízvesztést. Hidratál. A vadrózsaolaj egyedisége abban is rejlik, hogy nagy mennyiségben van benne háromszorosan telítetlen ά-linolénsav – mely fellazítja a hámsejtek membránszerkezetét, s ezzel javítja a sejtanyagcserét. Eredményeképpen a sejtmegújító, regeneráló folyamatok működése hatékonyabbá válik.

Erre a hatásra rátesz egy lapáttal a transz-retinsav, mely természete, szervezetünkben is létrejövő A-vitamin származék, s jelentős segítséget ad a bőr regenerációs folyamataihoz. Hozzájárul ahhoz, hogy a bőr felsőbb rétegei épek maradjanak, megfelelően működjenek s betöltsék védelmi feladataikat.

Bőrfeszesítő és kisimítja a ráncokat, mivel helyreállítja a hámszövet optimális vastagságát,  valamint a kollagénszintézist.  Fokozza a rugalmasságot.

Hatékony antioxidáns, vagyis az UV-sugárzás, a légszennyezettség, a megevett vagy bőrrel érintkező kemikáliák káros oxidatív hatásainak semlegesítésében kiváló. Emiatt is lassítja és késlelteti a bőr öregedési folyamatait, s csökkenti a ráncok kialakulásának esélyét.

Nem véletlen, hogy a vadrózsaolaj kitűnő olyan termékekbe, melyek az idősödő és érett bőr ápolására készülnek. Az anti-aging kozmetikumok, így arcolajok- és krémek, szemkörnyékápolók és szérumok, sminklemosók, arctisztítók gyakori összetevője.

Hírlevél feliratkozás

Hírlevéleinkből még többet tudhat meg a szép bőr és a tudatos bőrápolás titkairól, valamint a Naava különleges ajánlatairól is elsők között szerezhet tudomást.