Erdei fenyő

PINUS PALUSTRIS OIL

A hosszú tűlevelekkel rendelkező erdei fenyő olaját és kivonatát kozmetikumokban alkalmazzák. Mindkettő más szempontból jó ugyanis. Az olaj semlegesíti a kellemetlen ízeket és szagokat, míg a kivonat tonizáló hatású.

Az erdei fenyő gyantát nagy mennyiségben tartalmaz, de camphoraceous illóolajokban is gazdag, egyik jótékony összetevője a pinén, mely jelentősen élénkít és fertőtlenít. Masszázsolajokba kiváló, mert hasznos az izommerevség ellen. Reuma és az isiász esetén is érdemes számolni vele. Illóolaját alkalmazzák nyákoldóként, hatékonyan tisztítja a hörgőket. Sebekre, ízületi fájdalmakra, de ekcéma és kelések esetén is javasolt a használata.

Hírlevél feliratkozás

Hírlevéleinkből még többet tudhat meg a szép bőr és a tudatos bőrápolás titkairól, valamint a Naava különleges ajánlatairól is elsők között szerezhet tudomást.