Gránátalma

PUNICA GRANATUM (POMEGRANATE) EXTRACT

Már az ókorban alkalmazták a gránátalmát. Egyiptomi írások tanúskodnak róla, gyógyító hatásúként tartották számon a gyümölcsöt és a kivonatát is. Jelentős antioxidáns hatással bír, nagy mennyiségben tartalmaz gyulladásgátló anyagot, s felveszi a harcot a szabad gyökök ellen. A gránátalma olaja kiválóan használható öregedésgátlóként, ráncmegelőzőként. A bőrregenerálás ösztönzője, fokozza a bőr rugalmasságát és tömöríti is azt. Nem véletlenül tartják igen értékesnek a gránátalmamag olaját. Anyagai közül nem egy csak igen ritkán található meg egyéb növényi olajokban, melyekkel a kozmetikában dolgoznak.

Ilyen a pun sav is, mely kutatások szerint a szövet szintjén regenerál. A gránátalma mag olaja gyulladásgátló, antimikróbás hatással rendelkezik. A bőr rugalmasságáért is tesz.

A hegesedést és a bőr szerkezet javítását a galluszsavnak köszönhetjük. A gránátalma magolajban ún. ellagsav is található – ennek előnye a kollagén leromlásának akadályozása, valamint a gyulladásos reakciók csökkentése. Ezek szintén felelősek a bőr öregedéséért, így tanácsos elkerülni őket.  

Hírlevél feliratkozás

Hírlevéleinkből még többet tudhat meg a szép bőr és a tudatos bőrápolás titkairól, valamint a Naava különleges ajánlatairól is elsők között szerezhet tudomást.