Holt-tengeri iszap

SILT

A fekete iszappakolás egyedi, ránézésre nem túl biztató, ám igen hatásos kozmetikai módszer.  Hatékonysága abban áll, hogy a magas sótartalmú iszap ásványi anyag tartalma 32 százaléknál is több. A Holt-tenger medrében gyűlt össze, s kitűnően használható pakolásként, főként  bőrbetegségek esetében: allergiára, pattanásra, aknéra, pszoriázisos bőrre.

Az iszapot a kozmetikai termékekben nemcsak hidratálóként és szövetösszehúzóként használják, hanem azért is, mert felszívja a bőrből a felesleges olajat. Mattító tulajdonsága miatt az iszap segítséget jelent az aknés bőrnek.

Az iszapban kis mennyiségben agyag is megtalálható, kb. 10 százalékban. Nem kevés egészségügyi gondra ajánlják a használatát. Az aknéra, ekcémára és a pikkelysömörre gyakorolt gyógyhatás mellett a sebgyógyulást is fokozza.

A Holt-tengeri iszap légzőszervi betegségek esetén is kifejti áldásos hatását. Különösen az asztma ellen ajánlott, de ismert vérkeringés-javító hatása is. Segít az izomfeszültségek feloldásában. Ha valaki reumás, magas a vérnyomása vagy szívbeteg, kúraszerűen alkalmazható esetében a Holt-tengeri sófürdő.

A Holt-tengeri iszapot méregtelenítő kúrákhoz is használják, nyomelem- és ásványi anyag tartalma miatt. Kémhatása lúgos – bekerülve a szervezetbe megszabadítja azt a savas méreganyagoktól és a salakanyagoktól.

Magnéziumtartalma az idegrendszerre nyugtató hatású, a testi- és szellemi túlterheltséget enyhíti. Kalciumban is gazdag, mellyel a csontok és körmök hatékony őrzője. Káliumtartalma szintén nem hagyható figyelmen kívül: test-energetizáló, bromidok és nátrium is enyhítik az izmok merevségét. Hozzájárulnak az immunrendszer kifogástalan működéséhez.

Hírlevél feliratkozás

Hírlevéleinkből még többet tudhat meg a szép bőr és a tudatos bőrápolás titkairól,
valamint a NAAVA különleges ajánlatairól is elsők között szerezhet tudomást.