Shea vaj

BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER

A shea vaj a sheafából származik – karitéfának is nevezik, mely egyedül Közép-Afrika ún. „shea-övezetében” található meg. A sheagyümölcs ehető, a shea vajat csonthéjas termésének magjából nyerik. A karitévajként, karitéolajként is ismert vaj rendkívül népszerű, magában és sokoldalúan is használható, természetes bőrápoló anyag.

Finomítatlan formájában e vajszerű anyag illata egyedi, könnyen azonosítható. Színe törtfehér és bézs közötti. Olaj- és sztearinsavtartalma is magas, s igen nagy mennyiség található benne a bőrt intenzíven ápoló zsírkísérőkből. Ilyenek az antioxidáns, bőrnyugtató, gyulladáscsökkentésre alkalmas, barrier erősítő és hidratáló összetevők – például a fitoszterolok, triterpén alkoholok, fenoloidok és az E-vitamin.

A sheavaj nemcsak nyugtatja a bőrt, gátolja az irritációt, de jelentős antioxidáns és gyulladáscsökkentő jellemzőkkel is rendelkezik. Nem véletlenül javasolt száraz, viszkető, irritációra és gyulladásra (pl. ekcémás bőr) hajlamos, illetve fokozottan igénybe vett bőr ápolására. Napozás utáni, valamint napvédő krémekben egyaránt használható bőrnyugtató és antioxidáns tulajdonsága, de jól alkalmazható az idősödő és érett bőr ápolására szánt anti-aging termékekben is. Táplálja és regenerálja, hidratálja a bőrt, természetes konzisztencianövelőnek számít. Érdemes ugyanakkor megjegyezni, hogy tapasztalatok szerint, ha valaki allergiás a latexre, az a shea vajra is az lehet. A legutóbbi megfigyelések szerint a más diófélékre allergiás embereknél biztonságosnak tűnik az alkalmazása.

Hírlevél feliratkozás

Hírlevéleinkből még többet tudhat meg a szép bőr és a tudatos bőrápolás titkairól,
valamint a NAAVA különleges ajánlatairól is elsők között szerezhet tudomást.