Szezánmagolaj

SESAMUM INDICUM SEED OIL

A szezámolaj Indiából származik. Napjainkra honos növény mediterrán területeken is. A szezámolajat magokból nyerik. A zsíros olajat nagy mennyiségben tartalmazó magokból hideg sajtolással, majd préseléssel kapják az aranyszínű szezámolajat. Telítetlen olajsavban (ω-9) és esszenciális linolsavban (ω-9,6) gazdag, illata semleges.

Mivel kiemelkedő az olajsavtartalma, nagyszerűen alkalmazható masszázsolajként. Mély felszívódású, könnyen kezelhető olaj.

Kiváló összetevő emulziós krémekben, hidratált és kellemes érzést okoz a bőrön. Zsíroldékony hatóanyagok számára vivőolajként is hasznos, hatására jobban behatolnak a bőrrétegekbe. A bőr nemcsak hidratált, de feszesebb és puhább is lesz.

A szezámolajban linolsav is található, s ennek egy része természetes gyulladáscsökkentő anyaggá alakul a bőr enzimjeinek hatására. Kiemelkedően hasznos a szezámolaj – önállóan, de γ-linolénsav-tartalmú olajokkal vegyítve is – száraz, hámló és viszkető bőrre, valamint ugyanilyen problémákkal küzdő fejbőrre. Öregedő és érett bőrre szintén hasznos.

Nem hajlamos az oxidációra, mivel védő hatást fejtenek ki a szezámolajra antioxidáns lignáns vegyületei. Ráadásul E-vitamin tartalma is stabilizálja.

Hírlevél feliratkozás

Hírlevéleinkből még többet tudhat meg a szép bőr és a tudatos bőrápolás titkairól,
valamint a NAAVA különleges ajánlatairól is elsők között szerezhet tudomást.