Szőlőmag olaj

VITIS VINIFERA SEED OIL

Már az emberiség történetének kezdetén termesztették a szőlőnövényt (Vitis vinifera). Manapság a minden kontinens magáénak tudhatja, de főként kontinentális és a mediterrán területeken terem meg.

Zsíros olajat a szőlőmagok csupán 6-20 százalékban rejtenek magukban. E mennyiségnek pedig csak fele nyerhető ki a préseléssel. Nem véletlenül drága a hidegen sajtolt szőlőmagolaj.

Előnye elsősorban, hogy jelentős a linolsavtartalma. Ez pedig az időskorban jelentkező bőrszárazság, valamint a száraz bőr okozta bőrproblémák hátterében megjelenik. Ha a linolsav mennyisége mérséklődik, a hatást jól lehet kompenzálni szőlőmagolaj-tartalmú termékekkel. A bőr képes a természetes  linolsavat gyulladáscsökkentő anyaggá alakítani – vagyis a szőlőmagolaj hatása igen áldásos száraz, viszkető bőrre, valamint ha bőrünk gyulladásra, ekcémára, pirosodásra hajlamos és érzékeny.

A szőlőmagolaj linolsav tartalmának köszönhetően kiemelkedő felszívódási és terülési Jellemzőkkal bír. Mivel állaga könnyű, hamar és mélyen szívódik a bőrbe, nem képez filmet, zsíros utóérzet sem keletkezik. Jó megoldás kevert és a zsíros bőr ápolására, hozzájárul a bőrbe való beszívódáshoz, s mérsékeli a pórusok eltömődésének esélyét.

Hírlevél feliratkozás

Hírlevéleinkből még többet tudhat meg a szép bőr és a tudatos bőrápolás titkairól,
valamint a NAAVA különleges ajánlatairól is elsők között szerezhet tudomást.