Tökéletes megjelenés a nagy napon – bőrszépítő tippek az esküvőre – Holt-tengeri szépségkalauz

Mit kell tenned hónapokkal, hetekkel, napokkal az esküvőd előtt, hogy hibátlan bőrrel tündökölj az oltár előtt? Összegyűjtöttük a legfontosabb bőrszépítő tippeket, melyekkel felkészülhetsz a nagy napra!

Egy kutatás szerint a menyasszonyok átlagosan 120-900 órát töltenek a nagy napra való felkészüléssel: díszlet, virágok, vendéglista, zenekar… De mindeközben vajon elég időt fordítunk arra, hogy bőrünk is a legjobb formájában tündököljön ezen a rendkívüli napon?beautiful-bouquet-bridal-247295.jpg

Összegyűjtöttük a legfőbb szépségápolási praktikákat, melyeket mindenképp érdemes beiktatnod a napi rutinodba az esküvőt megelőző időszakban.

HÓNAPOKKAL AZ ESKÜVŐ ELŐTT

Talán túlzásnak tűnik, mégsem az, hogy már az esküvőt megelőző hónapokban elkezd felkészíteni bőrödet a nagy napra. Ehhez pedig szükséges egy jól megtervezett (és meg is valósított!) napi szépségápolási rutin. shutterstock_84600847.jpg

Váljon a reggeli szépségápolási teendők részévé egy kíméletes arctisztító használata használata, ezentúl heti 2-3 alkalommal egy mélyreható, bőrfrissítő is szükséges, hogy megszabadulj az elhalt hámsejtektől. A megfelelő arctisztításról esténként egy gyengéd arctisztító géllel gondoskodj, amely a pórusok mélyéről tisztítja ki és hozza felszínre a szennyeződéseket. Az éjszakai megújulásban pedig feltétlenül támogasd bőrödet egy selymesen lágy éjszakai arckrémmel amely gondoskodik bőröd nedvességtartalmáról és puhaságáról.

HETEKKEL AZ ESKÜVŐ ELŐTT

Az esküvőt megelőző hetekben már fel kell hagyni minden agresszív szépségápolási praktikával (ha volt ilyen), és teljes gőzzel a bőr hidratálására kell fókuszálni.

Érdemes mindezt a pórusok alapos tisztításával kezdeni. Ehhez a holt-tengeri iszappakolást ajánljuk, amely rendkívül mélyen tisztító hatással rendelkezik: kiszívja a szennyeződéseket a pórusok mélyéről, egyúttal fertőtlenít, valamint leszárítja a mitesszereket és pattanásokat is.

naava_33.png

És igen, folytasd a már bevált szépségápolási rutint a helyes tisztítással és a gondos táplálással.

Bőröd megfelelő hidratálásához elengedhetetlen, hogy megtaláld a bőrtípusodnak megfelelő nappali arckrémet, és az  éjszakai megújulást segítő krémet.

shutterstock_1115019104.jpg

Ideális választás lehet nappalra a könnyen beszívódó Argan Beauty Bőrfeszesítő Arckrém, amely a ránctalanító argánolaj mellett értékes gránatalma- és csipkebogyóolajat, valamint a bőr kiegyensúlyozott működését támogató holt-tengeri vizet is tartalmaz. Az éjszakai megújulásban remekül tudod támogatni bőrödet a selymesen lágy Argan Beauty Bőrfeszesítő Éjszakai arckrémmel. A ráncok kisimításáról az argánolaj, az intenzív táplálásról pedig a shea vaj és a holt-tengeri víz gondoskodnak.

PÁR NAPPAL AZ ESKÜVŐ ELŐTT

Már csak néhány nap és elérkezik a várva várt pillanat!

Ha bőröd hajlamos pattanásossá válni a feszült időszakokban, érdemes proaktívnak lenned. Az esküvői készületekkel együttjáró stressz sok menyasszony életét megkeseríti. shutterstock_243260476_sm.jpg

A harmonikus bőr érdekében az esti rituáléd során használd az  iszap-szappant, amely rendkívül mélyen tisztítja és alaposan ápolja a pattanásos bőrt. A benne található holt-tengeri iszap természetes módon szívja fel a felesleges faggyút, finoman hámlasztja a bőrt, egyúttal fertőtlenít, valamint leszárítja a mitesszereket és pattanásokat is.

AZ ESKÜVŐ ELŐTTI NAPON

Most már nincs egyéb teendőd, mint bőröd megfelelő hidratáltságáról és az elegendő alvásról gondoskodni. Az alvás ugyanis vitathatatlanul szépít. Ha viszont nem alszol eleget, az bizonyosan nyomot hagy másnapra az arcodon is. Így hát mese nincs, irány az ágy! 03c04259.jpg

Nem mindegy azonban, hogy hol hajtod álomra a fejedet! Ha még nem próbáltad, a nagy nap előtt mindenképp érdemes bevetni a selyem párnahuzatot! Miért aludj a nagy nap előtt 100%-os tisztaságú hernyóselyem huzaton? Például azért, mert sima, csúszós felületének köszönhetően nem alakulnak ki gyűrődési ráncok az arcon. Teljesen sima felületéhez ugyanis a bőr nem tapad hozzá, így nem vasalsz reggelre csíkokat az arcbőrödbe. Ennél több érv talán nem is kell.

AZ ESKÜVŐ NAPJA

Most pedig vegyél egy nagy levegőt, és teljes figyelmedet fordítsd  a nagy napra – elérkezett!sweet-ice-cream-photography-113287-unsplash.jpg

A Naavaról

A NAAVA a Föld legősibb szépségreceptjét hozta el Önnek: a Holt-tenger iszapjának és vizének egyedülálló ásványait a természet különleges bőrszépítő esszenciáival ötvözte.

A Holt-tenger bolygónk egyik legkülönlegesebb természeti képződménye: vize nyolcszor sósabb az óceánokénál, iszapja a bőr számára fontos ásványi anyagokat, nyomelemeket rejt magában.

Hírlevél feliratkozás

Hírlevéleinkből még többet tudhat meg a szép bőr és a tudatos bőrápolás titkairól,
valamint a NAAVA különleges ajánlatairól is elsők között szerezhet tudomást.