Válaszok a leggyakrabban feltett szépségápolási kérdésekre

Annyi jó tanáccsal, bőrápolási tippel találkozik az ember, hogy igen könnyű elveszni a rengetegben. Eljön az a pont, amikor feltesszük magunknak (vagy jobb esetben egy szakértőnek) a kérdést: tényleg kell szemkörnyékápolót használnom? Valóban össze lehet húzni a kitágult pórusokat? Miért kell külön éjszakai és nappali krémet használnom? Az a szuper hírünk van, hogy nem kell tovább gyötrődnöd a kínzó kérdésekkel, hiszen összegyűjtöttük neked a válaszokat a leggyakrabban elhangzó bőrápolási kérdésekre!

Mikor kell elkezdeni a ránctalanító krémek használatát?

Sajnos e téren nincs túl jó hírünk, mivel bőrünk kollagén és elasztin előállítása már a húszas éveink elején elkezd lassulni. Márpedig ezek a bőr azon fő alkotóelemei, amelyek a rugalmas, fiatalos arcbőrről gondoskodnak. Ráadásul az évek előrehaladtával már a sejtjeink sem regenerálódnak olyan ütemben, mint ifjúságunk kezdeti éveiben. Éppen ezért az üde, rugalmas bőr érdekében a ránctalanító krémek használatával nem érdemes megvárnunk a harmadik x-et.

shutterstock 776225419 sm

Húsz-huszonöt éves korban elegendő lehet, ha a szépségápolási rutinunk része a bőrtípusunknak megfelelő Q10 ránctalanító nappali és éjszakai krém használata. A harmincas-negyvenes éveinkben járva, ahogy bőrünk egyre inkább veszít ruganyosságából már érdemes naponta kétszer – reggel és este is – használni a szemránckrémet a szemünk alatti finom bőrre. Valamint arcbőrünk ápolására is alapos gondossággal válasszunk egy olyan nappali és éjszakai krémet, amely bőrünk igényeihez igazodva a hidratáláson túl bőrfiatalító, ránctalanító hatással is bír.   

Használhatok nappali krémet éjszakára és fordítva?

Szépségápolási rituáléd megkoronázása a nappali és az éjszakai krém használata. Mindenképp a te bőrtípusodnak megfelelően válaszd ki ezeket a hidratálókrémeket, melyeknek legfőbb célja, hogy gondoskodjanak bőröd megfelelő nedvességtartalmáról és puhaságáról. Azonban a nappali krémek gyakran tartalmaznak más összetevőket is, amelyek a bőröd védelmét szolgálják – gondoljunk csak például a fényvédő krémre, amire viszont semmi szüksége sincs a bőrödnek az éjszakai órák során. Az éjszakai krémekben pedig ezzel szemben olyan más, a bőr regnerálódását támogató összetevőket találhatunk, amelyek kifejezetten a pihenés órái alatt történő sejtmegújulást segítik elő.

Mindent összevetve nagy bajt nem csinálsz, ha felcseréled a krémeket, de jobb eredményre számíthatsz, ha a megfelelő krémet a megfelelő időben alkalmazod!

Szükségem van külön szemkörnyékápolóra?

Ha nem kedveled a feldagadt, karikás szemeket valamint a szarkalábakat körülötte, érdemes egy gyengéd szemkörnyékápoló használatát beiktatni a napi bőrápolási rutinodba. Ennek a vékony és érzékeny bőrfelületnek a kezelésére a szemkörnyékápoló krémek hatékonyságát speciális összetevők segítik.

shutterstock 121114489

A NAAVA Aktív revitalizáló szemkörnyékápolója esetében ezek a marokkói argánolaj, amely intenzív ránctalanító és bőrfiatalító, az öregedésgátló, bőrszerkezet-javító borágóolaj, illetve a ráncmegelőzésben jeleskedő ligetszépe olaj. Ezen különleges hatóanyagok mindegyike a szemkörnyéki bőr természetes ritmusához igazodik, és hatásának köszönhetően gyengéden táplálja a szem alatti finom és érzékeny bőrt.

Mit tehetek a kitágult pórusokkal?

A rossz hírünk az, hogy a pórusok mérete nem csökkenthető, hiszen ezek mérete genetikailag adott. A jó hír viszont az, hogy pórusaink megfelelő tisztításával, helyes bőrápolással kevésbé lesznek láthatóak. Mit tehetsz azért, hogy a tág pórusok kevésbé legyenek láthatóak?

shutterstock 243260476 sm 1

A tiszta arcbőr egyik titka a megfelelő és kíméletes arctisztítás és sminkeltávolítás. Ezen felül hetente egyszer-kétszer radírozd át az arcbőrödet egy gyengéd bőrradírral! Így eltávolíthatod arcodról a szennyező anyagokat, megelőzhető a mitesszerek megjelenése és csökkentheted vele a pórusok láthatóságát is. Ha pedig igazi nagyágyúra vágysz, jöhet a holt-tengeri tiszta iszap az arcbőrre! A nem túl esztétikus, de annál hatékonyabb iszappakolás ugyanis kiszívja a szennyeződéseket a pórusok mélyéről, egyúttal fertőtlenít, valamint leszárítja a mitesszereket és pattanásokat is.

Mennyi ideig kell használnom egy terméket, hogy láthatóvá váljon a hatása?

Mindannyian vágyunk rá, hogy felkenünk egy krémet, és az egy szempillantás alatt fiatalossá és ruganyossá varázsolja arcbőrünket. Bár az arctisztítók és arcpakolások hozhatnak látványos, azonnali eredményt, mégis a legtöbb bőrszépítő készítmény hosszabb távon fejti ki a hatását. Éppen ezért a ránctalanító, bőrtápláló vagy szemkörnyékápoló krémek esetében érdemes minimum 28 napot várni, hogy láthatóvá váljon a változás. A bőrünknek ugyanis ennyi időre van szüksége ahhoz, hogy egy teljes megújulási fázison átessen, ami már szabad szemmel is látható. 

Ha szeretnétek még több szépségápolással kapcsolatos kérdésre választ kapni, tartsatok velünk két hét múlva is, hiszen rövidesen érkezik a folytatás!

A Naavaról

A NAAVA a Föld legősibb szépségreceptjét hozta el Önnek: a Holt-tenger iszapjának és vizének egyedülálló ásványait a természet különleges bőrszépítő esszenciáival ötvözte.

A Holt-tenger bolygónk egyik legkülönlegesebb természeti képződménye: vize nyolcszor sósabb az óceánokénál, iszapja a bőr számára fontos ásványi anyagokat, nyomelemeket rejt magában.

Hírlevél feliratkozás

Hírlevéleinkből még többet tudhat meg a szép bőr és a tudatos bőrápolás titkairól,
valamint a NAAVA különleges ajánlatairól is elsők között szerezhet tudomást.